kumpir met tonijn

Gepofte aardappel met tonijn vulling (kumpir met tonijn)

Normaal wordt de gepofte aardappel met worst en groente gevuld. Ik ben zelf gek op kumpir en dus heb ik dit keer gekozen

voor een tonijn vulling. Heerlijk!

Je kan er eigenlijk best veel kanten mee op…dus je kan er ook voor kiezen om een eigen vulling naar keus te gebruiken.

18

 

 

Recept

Ingrediënten:

 

  • Grote aardappels
  • mini augurken
  • tonijn in olie (uitgelekt)
  • zwarte olijven
  • uitje
  • roomboter

Voor de saus

  • mayonaise (Calvé) of saus naar keus 

 

Bereidingswijze:

Was de aardappels, steek er gaatjes in met een vork rond om de aardappel heen. Maak een ondiepe snee in de lengte. Verwarm de oven voor op 250 graden (boven en onder).

Pak een vel aluminium folie en wikkel elke aardappel apart in.

Pof de aardappels voor een uur.

 

17

 

 

 

 

 

 

 

Ga ondertussen aan de vulling beginnen. Snijd de augurkjes in kleine blokjes, snipper een uitje en de olijven in plakjes. Voeg dan de tonijn erbij en meng alles samen.

Als de aardappels klaar zijn, haal je ze uit de folie en snijd je wat dieper in de aardappel. Open het middenstuk  wat verder met je handen en doe er wat boter op. Pak een vork en haal de aardappel los van de zijkanten naar het midden toe. Zo komen er kleine stukjes aardappel los en wordt alles met de boter gemengd.

Als de aardappel goed met de boter is vermengd doe je er vulling op. Meng het nog even door de aardappel heen en voeg nog wat van de vulling erbij. Doe de eroverheen en dan kan je het gaan serveren! 

Ik heb er gestoomde bloemkool bij gedaan, lekker gezond. Hoe meer groente hoe beter.

 

Eet smakelijk!

4 antwoorden
  1. Amour
    Amour zegt:

    Salaam aleikoem lieve meid, eerst een paar vragen voor jou. 🙂

    Heb je gaatjes erin geprikt voor je het in de folie wikkelde?
    Wat voor aardappels heb je gebruikt?
    Hoe lang heb je ze in de oven gelaten?
    Waren de aardappels goed gaar?

    Ook kan het zijn dat je ze te hard en te diep open sneed.

    Je moet ze zegmaar eerst een beetje opensnijden en dan heel voorzichtig met de hand verder openen.
    Meestal ligt het aan de aardappels als er zoiets gebeurd.

    Opzich maakt het niet uit als ie helemaal openbreekt, je prakt de binnenkant toch…alleen het is leuker als ze bij elkaar blijven :).

    Beantwoorden
    • Soumaya
      Soumaya zegt:

      Bedankt voor jouw reactie! Ik denk dat ik iets kruimige aardappelen heb gebruikt. Ik heb er eerst gaatjes in geprikt en in folie gewikkeld en ongeveer een uurtje in de oven gelaten.
      Ik ga het in ieder geval nog een keer proberen want ze waren echt lekker ?

      Beantwoorden
      • Amour
        Amour zegt:

        Gelukkig lieverd. Ja soms ligt het echt aan de aardappels..geen kruimige aardappelen gebruiken.

        Ben blij dat het gesmaakt heeft!

        Allahoema baarik.

        Beantwoorden
  2. Soumaya
    Soumaya zegt:

    Salam meid, bedankt voor jouw recept. Ik had deze laatst gemaakt alleen bij het snijden van de aardappel brak ie helemaal open. Weet jij waar dat aan ligt? Had ik de aardappel eerst moeten laten afkoelen?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *