harira

Harira (soep)

Ramadan


Recept

Ingrediënten

  • 100 a 200 g lams of kalfsvlees (hoeveelheid is naar keus)
  • 2 grote uien
  • 2 a 3 grote tomaten
  • Klein bosje koriander
  • Klein bosje peterselie
  • Klein bosje selderij
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • kikkererwten (geweekt of uit een glazen pot)
  • vermicelli
  • Bulgur korrels (optioneel)
  • ei (optioneel)
  • linzen (klein handje)
  • olijfolie

Kruiden:

  • Grote theelepel gemberpoeder
  • 1 afgestreken tl komijn
  • 1 afgestreken tl kurkuma
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl Cajun kruiden (optioneel)
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 tl ras al hanout
  • kaneel (optioneel)
  • 1 koe en 3 Schaapbouillon blokjes van Knorr (4 in totaal bij 2 L water)
  • Voor net wat extra smaak gebruik ik Aromat op het eind.

Harira kruiden kan natuurlijk ook, dan laat je de bovengenoemde kruiden weg. Deze kruiden zijn bij de Marokkaanse slagerijen of supermarkten te verkrijgen.

Mijn voorkeur gaat wel naar mijn eigen kruiden, maar het is net wat je zelf lekker vindt●

Bereidingswijze:

harira

Doe de tomaten, tomaten blokjes uit blik samen met de uien, peterselie, koriander en selderij in een hakmolen.

Snijd het vlees in kleine blokjes.

harira

Doe wat olie in de pan en voeg een beetje van de koriander, selderij, peterselie, tomaat en uien erbij.

Voeg de blokjes bouillon toe samen met de vlees blokjes.

Bak het even samen en voeg dan de rest van de kruiden erbij. Voeg daarbij de rest van het mengsel uit de hakmolen en zo ook de (gewassen) linzen.

Even roerend laten sudderen voor 5 min ongeveer.

Giet water in de hakmolen zodat de laatste restjes mee kunnen en giet het dan in de pan.

Roer alles goed door elkaar.

harira

Voeg dan ong. 2 L water erbij en voeg de rest van de bouillon blokjes erbij.

Laat afgedekt koken voor 20 minuten op hoge vuur.

Proef of de soep naar smaak is en kook het dan op medium vuur voor nog 50 min.

Voeg dan ook bij deze stap de kikkererwten erbij.

Maak vervolgens een bloem/water mengsel.

Giet koud water in een kommetje en voeg 3 a 4 eetlepels bloem erbij. Het mengsel moet een dikte van karnemelk hebben ongeveer.

Giet dit beetje voor een beetje al roerend in de soep wanneer de soep nog 20 min. moet koken.

Als je soep de gewenste dikte heeft dan voeg je er vermicelli en bulgur korrels bij. Ook bij vermicelli geldt de hoeveelheid zoals gewenst.

Als je soep te dik is dan kun je nog altijd kokend water erbij gieten. Let er wel op dat er dan misschien nog extra zout/Aromat erbij moet.

Zet het vuur uit als de vermicelli goed gaar is.

Klop het eitje op en voeg het al roerend aan de soep.

Serveren met wat citroenschijven.

In de Ramadan kunnen de dadels en 》Chebakia 《natuurlijk niet ontbreken.

Eet smakelijk!

harira

Amour’s tips

•Hou je van pittig? Voeg er dan wat chillivlokjes tijdens het koken eraan toe.

•Je kunt deze soep ook heerlijk met 4 kruiden maken.

Paprikapoeder, gember, kurkuma en peper. Vergeet de bouillom blokjes niet!

•Vervang de bouillon blokjes door bio groente blokjes en wat zout naar smaak.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *