gevulde msemmen

Gevulde laagjes pannenkoeken (lmsemmen)

Gevulde lmsemmen of te wel gevulde laagjes pannenkoeken. Je kunt ze met van alles vullen. Meestal doe ik het met kip of gehakt omdat ik dat toch wel het lekkerst vind. Dit keer heb ik ze lekker met kipstukjes gevuld.

gevulde msemmen

Recept

Ingrediënten:

  • 250 g fijne griesmeel 
  • 250 g meel
  • warm water
  • zout
  • Snufje suiker

Voor het bestrijken:

  • 50 g boter
  • 10 ml olie

 Kipvulling ingrediënten:

  • Een kippenpoot
  • olijven
  • ui
  • koriander
  • 1/3 deel visbouillon
  • half blokje kip bouillon
  • oregano

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten en voeg water erbij tot je een goed vochtig deeg mengsel hebt. Blijf 10 min kneden tot het water is opgenomen. Je deeg hoort best plakkerig, soepel maar wel habdelbaar te zijn.

Vorm er balletjes van, leg ze op een dienblad sie je hebt ingevet. Besmeer de bolletjes rijk met olie/boter mengsel en laat afgedekt rusten voor 30 a 50 min.

 Pak een bolletje en strijk het uit tot een dunne ronde lap. Strooi er wat griesmeel overheen, verdeel je vulling over de ronde pannenkoek en vouw dan de bovenkant tot de helft.

Vouw dan de onderkant eroverheen, dan krijg je een lange strook, vouw dan de ene zijkant rechts of links tot het midden en de andere eroverheen zodat je een vierkante pakketje krijgt.

Leg nog weg om te rusten, dek het wel met een plastic zakje af. Doe dit tot je allemaal pakketjes krijgt. Pak dan de eerste pakketje en maak het wat groter. Hoe doe je dat?

Ga drukkend met je vingers over het deeg in het rond. Zo wordt het telkens een grotere vrierkantje. Druk ook voorzichtig wat aan in het midden zodat het iewat dunner wordt.

Zorg ervoor dat het wel goed dun is, anders worden ze dik en hard na het bakken en dat is zeker niet de bedoeling. Als het pakketje dun en groter is kan je het gaan afbakken.

Krijg je de vorm er niet mooi in? Pak een stukje bakpapier, vet het in met olie/boter mengsel, leg je msemmen erop en maak daar je vorm. Til de bakpapier samen met msemmen op en leg het op de anti aanbak koekenpan. Als de ene kant goed gaar is, dan keer je de msemmen om en laat je de bakpapier in de pan. Herbruik de bakpapier tot het al wat donkderder wordt. Dan pak je gewoon een nieuwe stuk.

Als ze mooi goudbruin zijn dan doe je ze op een bord en meteen afdekken met een plastic zak. Zo behoudt je de zachtheid van de msemmen.

Als tip geef ik mee, msemmen hebben echt tijd, kneden en vocht nodig. De rust tijd, kneden en water is dus erg belangrijk voor de zachtheid van de lmsemmen..Heel veel succes!

Bereidingswijze voor de kipvulling:

Giet wat olie in de koekenpan, voeg een gesnipperde ui, de bouillonblokjes en oregano toe. Voeg de kip erbij en een beetje water. Dek af en laat de kip zacht garen. Keer steeds om zodat het niet aanbrandt. Als het klaar is, laat je de kip afkoelen en kan je de zachte vlees stukjes eraf scheuren. Het mengsel in de koekenpan nog even laten staan. Snijd wat olijfjes in plakjes en bak alles nog even samen tot de olijfjes zacht zijn. Pak een kom en doe de kipstukjes en de vulling bij elkaar. Goed vermengen.

Je vulling is klaar!

gevulde msemmen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *