msemmen

Msemmen (laagjes pannenkoeken)

Als “pannenkoeken” fan kunnen deze zachte, fluffy msemmen natuurlijk niet ontbreken op mijn lijst.

Het kost wel wat werk om ze te maken en het ook onder de knie te krijgen, maar als je er eenmaal aan gewend bent dan gaat het allemaal helemaal goed en vanzelf. En het resultaat is delicious!

 

Wat kan ik heerlijk van deze msemmen genieten, je kan ze met honing en roomkaas eten of enkel met kaas en het kan ook enkel met roomkaas, hartig beleg past er ook prima bij!

Wat kun je nog meer ermee? Je kunt ze vullen met gehakt of kip. Recept voor de gevulde msemmen is in de menu te vinden.

 

msemmen

 

 

Recept

Ingrediënten

500 g fijne griesmeel (smida moyen)

200 g bloem

410 ml water

zout naar smaak

suiker naar smaak

 

Extra ingrediënten

Roomboter en zonnebloem olie

Bereidingswijze:

 

Meng alles droge ingrediënten met elkaar en voeg er dan beetje voor een beetje het water erbij.

Kneed even samen tot het water de griesmeel op heeft genomen. Dek goed af en laat staan voor minimaal 120 min. Ik laat de mijn 4 uurtjes staan.

Zet je deeg op de werkplek en haal er bolletjes uit ter grootte van een mandarijn.

 

 

msemmen

 

Besmeer ze rijk met olie en laat afgedekt voor 10 min rusten.

Maak een mengsel van roomboter en olie (meer boter dan olie gebruiken). Pak een bolletje en doe er wat boter/olie mengsel overheen. Maak dan glijdend met je handen voorzichtig een dunne ronde vorm. Vouw de bovenkant tot de helft, vouw de onderkant eroverheen. Je kan er nu voor kiezen om griesmeel overheen te strooien, ikzelf doe het soms wel en soms niet omdat ze toch heel zacht en krokant worden. Voor mij is griesmeel dan overbodig.

Vouw dan de zijkanten over elkaar heen, zodat je een pakketje hebt. Maak het pakketje wat groter en platter tot de grootte die je zelf wilt. Bak af op medium vuur. Er hoeft geen olie of boter in de pan.

Zet een bord en een plastic zakje klaar zodat je de gebakken msemmen meteen af kan dekken. Als je dit niet doet worden ze droog.

 

Je kan de msemmen makkelijk in een zakje (diepvries of wat dikkere plastic zak) invriezen, de volgende dag eruit halen en op zachte vuur afbakken.

Zoals eerder vermeld, je kunt ze op vele manieren eten, ik eet ze het liefst met roomkaas en honing op de grill zo eet ik ze al jaren!

msemmen

 

msemmen

Geniet ervan!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *