kip pizza

Kip pizza

kip pizza

Recept

Ingrediënten

 

De pizzabodem:

 

  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 el suiker
  • 1 zakje gist
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zout
  • 100 ml ong warm water
  • Meel (tot het een heel soepel mengsel wordt dat haast niet meer plakt)

 

 

Voor de kip vulling zul je nodig hebben:

 

  • Zoete chilisaus
  • Kipfilet
  • Gec. Tomaat blikje of spaghetti saus
  • Knoflook kaas (gewone blok of plakjes kaas mag ook)
  • Ui
  • Koriander
  • Cherry tomaatjes

 

 

Kruiden voor de kip:

 

  • Snufje kipkruiden (silvo)
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
Bereiding:

 

Je doet de yoghurt in een kom.

Voeg daarbij een beetje meel, zout en meng alles samen. Doe 100ml warm water in een kommetje en voeg daarbij de suiker en de gist. Laat even staan voor 4/5 min.

Voeg olie bij de meel en als de gist schuimt dan voeg je dat ook erbij. Je voegt steeds beetje voor een beetje meel bij tot je een zachte en een beetje plakkerige deeg hebt. Het mag niet heel erg plakken. Ik heb niet gekeken hoeveel meel ik gedaan heb, omdat er altijd wel wat meer of minder bij gaat. Het moet een beetje aanvoelen als kauwgom waar je lang op gekauwd hebt en het mag dus wel een beetje plakken. Zo wordt het lekker zacht van binnen. Het mag absoluut niet super droog zijn!

Maak er 4 bolletjes van en laat op een warme plek voor 5 min staan. Max 10 min maar langer hoeft echt niet.

Strooi wat bloem op het aanrecht of je werkblad, rol de pizzabollen uit tot dunne lappen. Maak de randen zoals op de foto zo ook aan de onderkant. Dan keer je het weer terug.

Laat het staan op de ovenplaat wat al bedekt met bakpapier is.

Nu kun je beginnen aan de vulling van de kip.

 

Bereiding kip en pizza beleg:

Kip bakken met de kruiden in wat olie. Voeg daarbij de chilisaus en laat even goed garen tot de saus een beetje dikker wordt en opgenomen is door de kipfilet.

 

Zet de oven op 250 graden. Niet lager!

Meng het blikje gec. tomaat met wat olie en besmeer de pizza bodems ermee. Of je doet de spaghetti saus erop die hoef je dan niet met olie te mengen. Snijd de ui in slierten, koriander fijn en de Cherry tomaatjes in plakjes.

De kaas ga je raspen of als je plakjes gaat gebruiken dan snijd je die in kleine stukjes.

 

Je gaat als volgt te werk. Strooi de kaas op de pizzabodems, dan de kip, uien, kaas, verse koriander en tomaatjes en je doet weer een beetje kaas erop.

 

Bak de pizza in 8 min gaar of tot het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen.

De pizza bodems zijn heerlijk zacht! 

Geniet ervan! Bsa7a

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *