Deze broodjes kun je maken als je van een echte homemade burger wilt genieten.

Is het met vis of rund..just make it and taste it!

Ik heb ze dit keer gebruikt om er een fish burger van te maken…simpel, makkelijk en lekker. Ben je ook zo energie vol? Ik zou zeggen beginnen maar!

 

zachte broodjes

 

Recept

 

Ingrediënten

700 g bloem (+ – )

60 ml lauw warm water

240 ml warme melk

2 tl (25 g ong.) boter

2 eieren

2 tl suiker

1 1/2 tl zout

2 1/4 tl droge gist

 

Extra benodigdheden:

-olie ( 1 el ong)

-100 g roomboter

-geroosterde sesamzaadjes

-plastic folie

-bakpapier

 

Bereidingswijze

Doe de boter in een kommetje en verwarm die zodat het zacht wordt. Doe 1 afgestreken tl suiker samen met de gist en lauw warm water in een kommetje en laat het staan tot het gaat schuimen.

Verwarm de melk.

Als je deegmachine hebt dan pak je de kom van een deegmachine als je die niet hebt dan pak je een diepe kom en je het volgende erin:

– water

-melk

– boter (gesmolten)

-eieren 

-zout

Meng het even rustig samen en voeg dan de gist mengsel. Voeg dan 250 g bloem erbij en kneed het samen. Voeg langzaam de rest van de bloem erbij en kneed het samen op lage stand voor 2 min en dan zet je het op een hogere stand voor 5 min tot je een elastische mengsel hebt. Het kan zijn dat je iets meer bloem nodig zult hebben maar voeg er niet te veel bij want het mengsel moet nog wel een beetje plakkerig zijn dus zeker niet droog. Hoe plakkeriger het deeg hoe zachter de broodjes ;)..

 

zachte broodjes

Pak een kom en besmeer het met olie. Was je handen niet dit zodat je de bol uit de kom goed eruit kan halen. Doe de bol in de kom en dek af met plastic folie. Laat staan voor een uur. Haal nu steeds bolletjes eruit niet al te groot want ze gaan nog rijzen in de oven!

Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de mooi gevormde bolletjes erop. Besmeer ze rijk met gesmolten boter. Dek nog even af met plastic folie voor een half uur.

Haal de plastic eraf, strooi er sesam zaadjes overheen en bak ze af tot goudbruin op 190 graden op de boven en onder stand.

Eet smakelijk!