rolcake

Wortel rolcake

wortel rolcake

Recept

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 glas suiker (200ml)
  • 2 el olie
  • Kleine tl baking soda (bij de toko verkrijgbaar)
  • Halve tl kaneel als je ervan houdt doe je 1 tl.
  • Snuf zout
  • 2 medium wortels geraspt
  • 1 tl vanille aroma
  • 75 gr bloem

 

Extra benodigdheden:

 

  • Bakpapier
  • Boter
  • Suikerpoeder

Voor de vulling heb je nodig:

 

  • Roomkaas 1 pakje voor twee cakes, als je 1 cake gaat maken, de ingrediënten halveren.
  •  Paar flinke druppels vanille aroma
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 zakjes klopfix

Bereidingswijze

 

Klop eerst de eieren voor 5 minuten lang. Doe dan de suiker erbij, olie en vanille aroma. Blijven mixen. Doe de rest van de ingrediënten erbij behalve bloem en wortels. Als alles goed gemixt is doe je bloem erbij, als dat weer één geheel is dan doe je de wortels erbij.

Doe de oven op 180 graden, laat het paar minuten voorverwarmen.

Pak een lange ovenschaal, meet hoeveel bakpapier je nodig hebt want de zijkanten heb je niet nodig, smeer in met boter en plak de bakpapier erop. Smeer ook de zijkanten in met boter en ook de bakpapier zelf. Doe het mengsel erin, verdeel het dunne mengsel overal naar alle hoeken en even recht. Schuif het in de oven. Laat het ong 25 minuten erin, kan ook meer of minder zijn hangt van de oven af, daarom moet je dat steeds controleren. Als het bruin gekleurd is en de bovenkant en niet heel zacht is(voelen met je vingers) is het bijna klaar, als je met een saté prikker erin prikt en het komt er schoon uit dan is het klaar.

Leg ondertussen een schoon keukendoek, doe daarop een vel bakpapier en strooi suikerpoeder erop, smeer een beetje met je vingers erover.

Als de cake klaar is, haal je het eruit en je doet de cake omgekiept uit het schaal op de bakpapier, niet precies in het midden maar een beetje naar de kant toe. Je haalt voorzichtig de bakpapier van de cake. En met het andere bakpapier ga je het voorzichtig inrollen. Als het ingerold is ,trek je beetje straks aan met de bakpapier en zo laten. De theedoek eroverheen ook inrollen en laten afkoelen voor minimaal een uur.

 

Ondertussen ga je aan de vulling beginnen.

 

Bereiding:

 

Alles heel goed met elkaar mengen behalve de klopmix. Eerst de suiker goed uitdrukken beetje roeren, dan weer uitdrukken, dan klopfix erbij en alles goed met elkaar mengen.

 

Pak je cake, rol het heel voorzichtig uit de bakpapier, en smeer de vulling overal met een spatel, net of je een boterham smeert met een wat dikkere laag ook de omgerolde kant proberen voorzichtig wat vulling te smeren, juist dat geeft dan een moo effect. Ook de randen insmeren. Rol het dan terug op dezelfde manier en laat nog eens 40 tot 60 minuten in de koelkast.

 

Voordat je het gaat serveren, ga je de cake op jouw manier versieren, ik heb gekozen voor de chocolade met melk mengsel en amandel schaafsel. Erna ga je van de cake de eindstukken wegsnijden, dan pas netjes in plakjes snijden en serveren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *