luchtige cake

Luchtige cake

Alles wat ‘te’ is, is niet goed voor ons. Nee, dat klopt alleen te veel cake recepten op een blog? Nah..i don’t think so. 

Op een dag kwam ik op bezoek bij een lieve familie lid van mij en ze had een heerlijke cake gebakken.
Te veel stukjes op bestond die dag niet want het was een te heerlijke cake. Erg luchtig en zo spons achtig.
Te lekker!

Nadat ik thuis kwam heb ik nog dagen lang aan die heerlijke cake gedacht. Ik had er super veel zin in gekregen en vroeg wat ze er allemaal in had gedaan.
Alles was op gevoel gedaan dus ik moest er zelf maar wat van maken, maar het lijstje met de ingrediënten had ik in iedere geval gelukkig wel.

Ik heb genoten! Once again…and again, and again…en ik geniet er nog steeds van.

luchtige cake

Recept

Ingrediënten

  • 160 g bloem
  • 130 g suiker
  • 130 ml melk
  • 125 ml olie
  • 4 eieren
  • 1 of 2 zakjes vanille suiker ( naar eigen smaak)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 el citroen sap
  • snufje zout

Versiering

  • Amandel schaafsel of kokos snippers
  • abrikozen of aardbeien jam

 

Bereidingswijze:

 

luchtige cake

Klop de eieren samen met suiker en vanille suiker voor ong  2 min.
Voeg er dan olie en melk bij. Mix het samen op een hoge stand.
Voeg citroen sap en een snufje zout. Blijf mixen.
Voeg nu de bloem en bakpoeder erbij en meng hrt samen.
Als de bloem is opgenomen dan kun je weer eventjes door mixen.

luchtige cake

Pak een bakblik van 28 cm. Als je de cake hoger wilt gebruik dan een bakvorm van 26 cm.
Vet het in en bekleed het met bakpapier.
Vet nu ook de bakpapier in en giet het beslag erin.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de cake in 30 min gaar tot het een donker gouden kleur heeft.

Haal de cake eruit en bestrijk de cake met melk deze tip heb ik van mijn lieve oma en dat maakt de cake nog zachter.
Laat de cake afkoelen. Zodra de cake is afgekoeld kun je het uit de bakvorm halen en versieren naar wens.

luchtige cake

Geniet van je heerlijke cake!

 

Amours tips

Ik heb de jam eerst warm gemaakt en toen pas op de cake gesmeerd anders zal het moeilijk smeerbaar zijn. 

Ook zal het gaan klonteren en dat is niet fijn werken.

Je kunt er ook voor kiezen om amandel schaafsel overheen te doen in plaats van kokos.

 

 

 

14 antwoorden
  1. Amour
    Amour zegt:

    Hoi Melissa, jammer dat deze cake die juist een aanrader is en eigenlijk altijd wel lukt bij mij en velen anderen, bij jou en nog iemand hier niet goed gelukt is. Zou het aan jullie ovens kunnen liggen? Alles is tot de puntjes afgemeten, dus dan zou ik de cake iewat langer erin laten of de temperatuur iets hoger zetten dan. Welke oven heb je als ik mag vragen?

    Beantwoorden
  2. jj
    jj zegt:

    Ik heb er drie geprobeerd te bakken maar het lijkt er op dat ze niet gaar lijkt teworden terwijl ik ze toch meer als 40 min op 180c gebakken heb wat is er mis gegaan?

    Beantwoorden
    • Amour
      Amour zegt:

      Of je zet em te laag in de oven, of het mengsel is te waterig. Als je het nog eens gaat maken, in het midden plaatsen en wachten tot het echt gaar is. Bij deze cake is het wel apart dat het niet gaart omdat dit juist een heel makkelijke cake is. Kan ook aan je oven liggen, sommige zijn sneller dan andere ovens bijvoorbeeld. Als je ziet dat de bovenkant erg donker begint te worden dan doe je er bakpapier op, zodat de binnenkant alsnog goed kan garen. Groetjes, Amour.

      Beantwoorden
    • Amour
      Amour zegt:

      Beste Marijke, ik gebruik hier zonnebloemolie. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten omdat ik dat zelf nooit geprobeerd heb. Misschien is het wel leuk om het een keer wel te proberen.

      Beantwoorden
  3. Koops
    Koops zegt:

    Hallo Amour, ik heb een vraag je, mijn kinderen zijn gek op roombotercake en ik eet lieve een luchtige cake i.p.v. de stevige roomboter cake van de winkel. Is het mogelijk om roomboter te laten smelten om de olie in jouw recept te vervangen? Alvast bedankt!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *