kiwi cake

Kiwi cake

Recept

Ingrediënten

 

  • 4 eieren 
  • 170 gr suiker 
  • schil van een halve citroen
  • 1 tl ong sap van een halve citroen 
  • Een glas naturel yoghurt
  • 180 g bloem 
  • 2 tl bakpoeder 
  • 100 g boter

 

Voor de room: 

  • 30 ml melk 
  • 2 eierdooiers 
  • 60 g suiker 
  • 2 eetlepels maizena 
  • zakje vanille suiker 
  • zakje klopfix
  • 3 el yoghurt

 

voor de top:

  • 4 kiwi’s en vanille suiker

Bereidingswijze

Klop de eieren met de suiker tot ze schuimig/wit worden en ze verdubbelen in volume. 
Voeg glas yoghurt toe , citroenschil en het sap van een halve citroen.
Meng de bloem en het bakpoeder samen en doe dat mengend erbij.
Laat de boter smelten in de magnetron met nog groffe stukken erin, (het mag niet te heet zijn voor het in de deegmensgel gaat) en voeg erbij. Meng alles goed samen.

Pak een bakblik en vet het goed in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden, giet het mengsel in de bakblik en bak voor ong 30 min tot het een mooi goud/bruine kleur heeft.

Ondertussen kan je aan de room beginnen. Doe de melk en suiker in een teiltje en laat warm worden, steeds roeren. Pak een kom, doe daar twee eidooiers in, samen met 3 el melk en meng het goed samen. Voeg dan de maizena erbij en meng weer tot 1 geheel. Als de suiker in de melk is opgelost, giet je dat over de eidooiers heen en roer je dat goed samen. Doe het gehele mengsel weer terug in het teiltje en laat het roerend indikken. als het goed dik is, laat je dat met folie afgedekt staan om af te koelen. Als het wat afgekoeld is, doe je de yoghurt en klopfix zakje erbij. Meng het goed samen.
Als de cake klaar is, laat je het even afkoelen, kiep het om op een bord of een mooie taarten houder, en doe de room erop. Smeer geleidelijk over de cake. Snij de kiwi’s in plakjes en leg ze over elkaar heen in het rond. Als de kiwi’s heel zuur zijn strooi je er vanille suiker overheen.

Je kan het ook met bananen, ananas of aardbeien doen of fruit naar eigen keus.

Bon appetit !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *