biscuit

Lazy cake

Deze heerlijke biscuit cake of tewel lazy cake is super makkelijk en snel gemaakt. Mijn volgers weten dat mijn tweede naam “simpel en makkelijk” is omdat ik al mijn recepten zo simpel en makkelijk mogelijk wil maken zodat iedereen ervan  kan genieten!

Je hebt heel weinig ingrediënten nodig en wat deze cake echt top maakt..het staat binnen no time op tafel. Wat willen we nog meer?

Lazycake

Recept

Ingrediënten

 200 gr gewone koekjes

1 blik gec. Melk

200 gr roomboter

3 a 4 el cacao

Extra benodigdheden

  • Bakpapier
  • Oven schaal

Kruimel je koekjes zo klein mogelijk in een diepe kom of ergens waar je zelf het handigst vindt met je handen. Je kunt ze ook in een vrieszakje stoppen en er met een roller overheen gaan.

Pak een pannetje en smelt daarin de boter, niet laten koken maar op zacht vuur laten smelten , als de boter helemaal gesmolten is zet je het vuur uit en doe je er cacao bij, goed met elkaar vermengen met een garde, voeg dan de geconcentreerde melk erbij, blijf heel goed roeren tot het één geheel is en 1 kleur heeft.

 Giet de cacao/ boter mengsel over de koekjes heem en meng alles met een houten lepel tot het een stevig mengsel is. 

Breek de koekjes nog kleiner dmv de houten lepel. Het mengsel mag niet waterig zijn maar een stevige massa.

 

Pak een vel bakpapier, doe je mengsel daarop, vouw het stevig en maak de vorm die je wilt hebben, rond of vierhoekig en dan stevig dicht rollen. 

Wat je ook kunt doen is…pak een kom, doe er bakpapier in, het mengsel erop en vouw het dan dicht. Je kan het steeds beetje aandrukkend tegen de wand doen, want het moet wel een stevig pakketje worden. Minimaal 3 uur in de koelkast zetten. I

Ik doe het altijd de hele nacht in de koeling laten. 

biscuitcake

Geniet ervan!

Amours tips

Heb je haast doe het dan in de vriezer voor anderhalf uur.

Gebruik biscuit koekjes naar smaak.

Gebruik een vriezerzak in plaats van bakpapier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *