kruimelcake

Aardbei kruimel cake

Recept

Ingrediënten

 

  • 60 g boter
  • 150 g suiker
  • 1 ei
  • 195 g meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 120 ml melk
  • Handvol aardbeien

 

Voor de kruimellaag:

 

  • 65 g meel
  • 100 g suiker
  • 60 g boter
  • 50 g kokos snippers

 

kruimelcake

 

Bereidingswijze:

 

Klop de boter tot romig. Voeg een ei erbij samen met de suiker.

Pak een kom en meng de bloem samen met de bakpoeder en zout. Voeg de helft van het mengsel bij de boter, ei en suiker. Voeg de helft van de melk en het andere helft van de bloem mengsel en dan weer de rest van de melk erbij.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de aardbeien in kleine stukjes of naar wens.

 

Pak een bakvorm van 22/23 cm. Vet het in en bekleed het met bakpapier.

Giet het mengsel erin en doe de aardbeien eroverheen.

Pak een kom, doe de boter, bloem, suiker en kokos erbij en meng alles met de handen tot de boter is opgenomen door de droge ingrediënten.

 

Strooi het over de aardbeien heen.

Nu kan het bakken beginnen. Bak de cake gaar voor 45 min. 

Als de cake klaar is, laten afkoelen op het deurtje van de oven. Aansnijden als het volledig is afgekoeld.

 

kruimelcake

Enjoy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *