vis loempia's

Vis loempia’s

I just loveeee themm. Je wilt soms echt even geen vlees eten maar je hebt wel zin in iets meer dan alleen maar groente. Dit is je ideale hapje voor bij soep of bij een maaltijd salade. Ik vind ze heerlijk en je kan gewoon zelf bepalen hoeveel je van de ingrediënten gebruikt vandaar dat er ook geen hoeveelheden bij staan. Kruiden zijn uiteraard ook naar eigen smaak maar wil je mijn recept volgen, dan zijn dit mijn ingrediënten samen met de samengestelde kruiden voor jou!

vis loempia's

Recept

Ingrediënten

  • Loempia vellen
  • surimi sticks
  • ui
  • mie
  • koolvis filet
  • zeevruchten mix
  • koriander

Kruiden:

  • cayene peper of chilli vlokjes (als je van pittig houdt)
  • zout naar smaak
  • vis bouillon (knorr) of een viskruiden mix
  • saffraan draadjes
  • Paprika poeder
Bereidingswijze:

Bereid de mie op de volgende manier. Giet kokend water in een kom, doe de mie erin en laat staan tot ze zacht zijn.

Snij de koolvis in blokjes, de surimi sticks in kleine blokjes en de ui ook in fijne blokjes.

Snijd de koriander fijn en zet alvast de kruiden klaar.

Bak de ui glazig en voeg daarbij de kruiden. Voeg dan de vis en de zeevruchten. Meng alles samen en voeg de koriander erbij. Laat alles zacht worden.

Giet het water van de mie weg en knip het in stukjes. Zo krijg je kleine sliertjes.

Doe de vis mengsel bij de mie en meng alles samen.

Laat afkoelen en dan kan je beginnen met het vouwen.

De vouw techniek kun je hieronder zien. Dicht maken met een mengsel van bloem en water,

Succes en eet smakelijk!

De vouwtechniek

Enjoy your meal ♡

Tip om in te vriezen:

Bestrooi wat meel over de loempia’s heen, doe ze in diepvrieszakken of plastic doosjes.
Als je ze wilt afbakken, niet laten ontdooien maar meteen in hete olie afbakken. Als je ze niet meteen afbakt, heb je kans op scheuren


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *