vis loempia's

Vis loempia’s

vis loempia's

Recept

Ingrediënten

 

  • Loempia vellen
  • surimi sticks
  • ui
  • mie
  • koolvis filet
  • zeevruchten mix
  • koriander

 

Kruiden:

  • cayene peper (als je van pittig houdt)
  • zout
  • vis bouillon (knorr)
  • saffraan

Bereidingswijze

Bereid de mie op de volgende manier. Giet kokend water in een kom, doe de mie erin en laat staan tot ze zacht zijn.

Snij de koolvis in blokjes, de surimi sticks in kleine blokjes en de ui ook in fijne blokjes.

Snijd de koriander fijn en zet alvast de kruiden klaar.

Bak de ui glazig en voeg daarbij de kruiden. Voeg dan de vis en de zeevruchten. Meng alles samen en voeg de koriander erbij. Laat alles zacht worden. 

Giet het water van de mie weg en knip het in stukjes. Zo krijg je kleine sliertjes.

Doe de vis mengsel bij de mie en meng alles samen.

Laat afkoelen en dan kan je beginnen met het vouwen.

De vouw techniek kun je hieronder zien. Dicht maken met een mengsel van bloem en water,

Succes en eet smakelijk!

De vouwtechniek

Tip om in te vriezen: Bestrooi wat meel over de loempia’s heen, pak ze in plastic papier, diepvrieszakken of plastic doosjes. 

Als je ze wilt afbakken, niet laten ontdooien maar meteen in hete olie bakken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *